Andreas

September 1994. Fotoassistent. 21 år gammal. Den här bjuder jag på. Jag hade precis gjort lumpen som fotograf. Foto var allt men jag började fundera på om jag skulle ändra inriktning, rikta in mig mer mot rörlig bild. Efter några utbildningar inom media och journalistik blev jag erbjuden en plats som redigeringsassistent på WegeliusTV. På nätterna hängde jag kvar i redigeringsrummet och plöjde igenom Avidmanualen. Efter min tid på WegeliusTV började jag arbeta som redigerare och fotograf på DabrowskiTV där jag klippte olika reportage och dokumentärer. Fritid var det inte mycket tal om. Ofta fick jag på vägen hem åka förbi TV4-huset och lämna över färdigklippta reportage, utmastrade på digibetaband, till tv-husets nattvakt.

8 januari 2020. “Tack för så fina filmer! CinemaNord lyckades få dem både gripande och personliga. Vi är supernöjda med hela samarbetet från produktion, till klippning och slutresultatet. Tack snälla för bra jobb, grymt roligt att få dela med kollegorna. Så nöjd!” Lina jönsson, Region Stockholm, Trafikförvaltningen

4 augusti 2019. ”Tänk att det kan vara så enkelt att göra film när man har med ett proffs som Andreas att göra. Jag är imponerad vad han lyckas skapa på kort tid. Resultatet av våra seminarier i Almedalen är sköna filmer med härlig känsla och viktiga budskap som hans klippning lyckas fånga. Så snyggt!” Karin Giertta, Marknadschef, Audika AB

Jag vill skapa filmer som inspirerar och hjälper människor, företag & organisationer att nå sina mål. Omvandla befintliga eller nya budskap till film – budskap som ryms inom mina egna värderingar. I den processen inspireras jag att bli en bättre filmskapare, och människa.

Oavsett uppdrag vill jag fokusera på det visuella, på berättandet. På dramaturgi. På Storytelling.

Alltid fokus på trovärdiga, ärliga, äkta, mänskliga budskap. Filmer, och budskap som jag tror håller i längden. Oavsett format. Det tror jag är sättet att skapa filmer som ger resultat. Oavsett målgrupp.

Numbers Numb, Stories Stick.

När det kommer till Storytelling, så kan jag rekommendera https://www.musestorytelling.com. Här finns riktigt bra kurser riktade till alla som är intresserade av att berätta historier, särskilt riktade till filmskapare. Här får man tips och råd hur man bör tänka och arbeta när det kommer till att hitta och berätta engagerande historier. Jag försöker skapa filmer som utgår ifrån Muse Storytelling metoder.

Efter att ha arbetat med rörlig bild och video, TV-produktion, nyheter, och nöje i många år kände jag mig mogen att starta eget, 2014. Jag såg en möjlighet att på egen hand hjälpa företag att komma igång och producera film. Idag vet de flesta att rörligt är det mest effektiva redskap man kan ha i sin kommunikation. Jag hjälper idag företag att skapa filmer för både interna och externa syften.

Jag hjälper företag med film; då man vill öka sin försäljning, stärka relationer eller bygga sitt varumärke. Filmer för sociala medier, för interna budskap, för din webbplats. Med över 20 års erfarenhet inom TV, rörlig media & nyheter så kan jag med min breda bakgrund producera filmer ofta helt på egen hand. Just det har jag hört flera gånger att mina kunder uppskattar – det blir inga stora produktionsteam när du samarbetar med CinemaNord. Oftast producerar jag filmer på egen hand. När det behövs och är motiverat tar jag in fler resurser. På så sätt kan jag hålla bra rimliga kostnader för dig, och projekten upplevs även som väldigt smidiga då jag är van att driva på och ta ansvar för alla steg i produktionen. Jag är personligen inblandad i alla steg. Från idé, manus, inspelning, redigering och efterbearbetning, till leverans och färdig film.

30 september 2019. Film produceras för Länsförsäkringar.

E-mail: andreas.lindemark@cinemanord.com
Phone: +46708681975

Ergonomisk pose… Här inspelning för Alfort, med Johnnie Krigström. Produktfilmer för sociala medier samt Alforts webbplats.

Alltid fokus på tydliga effektiva budskap, utifrån ett redaktionellt tänk & tydliga projektramar. Inga dyra team eller krångliga produktioner. Jag är personligen engagerad från start till mål. Det betyder väldigt smidiga projekt för dig. Du och jag kan ta fram filmer som får fram dina viktigaste budskap på ett proffsigt och kreativt sätt, som din målgrupp uppskattar. Det är min usp.

Film handlar om att vara duktig på många saker, bl a att kunna hålla många bollar i luften samtidigt. Förberedelserna tar tid… Dubbelkolla allt. Trippelkolla! Flera timmar i en filmproduktion går åt till olika förberedelser; att kontrollera att all teknik är putsad och fungerar, att ha koll på att både projektplan och körscheman är rimliga och hålls. Att en relevant idé finns gällande manus och innehåll. Att leverera enligt plan. Oftast så produceras film sent i ett kampanjarbete så det gäller att vara snabb, effektiv och noggrann. Redigering och efterbearbetet innebär såklart också många timmar i ett filmprojekt.

Har du en strategi gällande rörligt?

Här inspelningsdag på Rytmus Malmö. Morgonflyget ner, en dag inspelning, flyget hem på kvällen. Här blev resultatet fyra korta filmer som sammanlagt har visats drygt 167 000 gånger på Youtube. Filmerna ingick i en digital kampanj i syfte att locka fler högstadieungdomar att besöka skolans Öppna Hus. Besöken ökade med 30% efter denna kampanj! Kampanjen riktades till den svenska och danska marknaden.

Jag har över 20 års erfarenhet inom TV, webb-TV, företagsfilm, nyheter och media. Jag har producerat informations- & företagsfilmer på World Television och Fronto Internet Broadcast.

Andreas Lindemark TV4-Nyheterna
2014. Foto/redigeringspass på TV4-Nyheterna.

2014 arbetade jag på TV4-Nyheterna som fotograf & redigerare. Samtidigt startade jag produktionsbolaget CinemaNord. Innan jag startade CinemaNord arbetade jag som Inhouse Promo Producer på Endemol Shinebolaget (Metronome Film och Television) FridayTV, ett TV-formatbolag som har utvecklat TV-program som t ex Körslaget, Kockarnas Kamp, Ensam mamma söker samt Minuten. Minuten (Minute To Win It) blev världens mest sålda TV-format 2012.

2017. Filmatiserat innehåll, e-learning. Kund: Xtractor. Slutkund Skanska.

Innan dess arbetade jag som videoproducent på Starlounge, a Celebrity News Channel där jag ansvarade för en produktion av dagliga nöjesnyheter för MSN VIDEO, för 11 marknader/redaktioner runt om i Europa. En produktion som jag stolt kan säga att jag var med att bygga upp från dag ett. I och med samarbetet med Microsofts MSN blev vid den här tidpunkten Starlounge.com den tredje största portalen för Entertainment News i världen. Målen var höga. Vår videofabrik publicerade dagligen upp till ca 30 videoinslag, filmer/artiklar.

Framgångarna vid den här tidpunkten lockade t ex Turner Broadcasting System, som äger bl a CNN och Cartoon Network, att investera i Starlounge.

2018. Tolv produktfilmer, och stillbilder framtagna för Alfort. Här i Infinity Studio, Solna.

Jag började min bana inom rörlig bild som redigerare på DabrowskiTV där jag klippte reportage, dokumentärer och inslag i olika program, som t ex samhällsprogrammet Svart eller Vitt. Jag har också arbetat på produktionsbolag som Strix (Baren, reality) & Wegelius (Alice Bah, talkshow).

Jag har även en bakgrund inom stillbildsfoto och e-learning. Jag har arbetat som grafiker, webbdesigner & webb-AD på företag som K-world och Betsson.

2013. På FridayTV tog jag fram grafiska profiler, logotyper, illustrationer, presentationer, klippte trailers och filmade.
Ett exempel på ett TV-format. FridayTV.
2013. Nytt format produceras. The Perfect Twelve.
I det här projektet tog jag fram grafisk profil, logotyp, animeringar, filmade och klippte trailern.
Logotyp The Perfect Twelve. Att jobba med grafik och i det här fallet med Illustrator och Photoshop och After Effects dagligen kan jag sakna. Men mina kunskaper inom grafik har jag nytta av idag i filmskapandet. Jag använder idag Adobe Creative Cloud.

”How does one define a valuable team member and colleague? Someone wise once told me that it’s when you would be willing to take a cut out of your own wage to keep a certain person in your team. Andreas Lindemark is that kind of guy. A true professional to the very core, Andreas makes your life as an Executive Producer easier. He is adaptable, enthusiastic, creative, persistent, and not afraid to roll up his sleeves if a situation calls for it. Andreas has an impeccable eye for detail and an artistic and passionate approach to his work that one can’t help but admire. He would be on the very top of my list of people to approach if I was gathering a team of industry professionals, camera operators, producers and/or video editors, fully confident that he would be able to manage expectations within every role mentioned.”
Sebastian Nordén, Managing Editor, Stampen Media Stockholm at Stampen Media Group

”Redan första gången vi använde filmen för att skapa intresse för vår prisbelönta mjukvara hände något positivt. Företaget vi träffade frågade vem som hade gjort filmen, för de ville också upplevas mer professionella… Förutom att Andreas är en grym filmskapare så knuffar han oss hela tiden framåt så att projektet blir klart, det är värdefullt. Vi kommer fortsätta att anlita CinemaNord med nya filmbehov.”
Ola Bergfeldt, CMO, IAMIP

2017. Förberedelser inför inspelning. Filmerna var en del i en digital kampanj för Academedia “Alumnielever berättar vad som hände efter Rytmus”.

”När tidigare elev skriver ”Sjukt snygg och bra film” och verksamhetschef ”Verkligt fin film!” och rektor, lärare och elever är stolta, då är jag helnöjd med resultatet.
Eva Appelgren, Marknadsansvarig, Academedia

”Andreas känsla för klippning är den bästa jag jobbat med. Det är enkelt att jobba med en sån professionell person.”
Staffan Westelius, Head of Film, Xtractor

”Andreas du vet att du är min favoritfilmare så när det smäller till igen hör jag av mig.”
Anette Elf, VD-/marknadsassistent, Länsförsäkringar Mäklarservice

”Jag har bara gott att säga om CinemaNord. De är flexibla, snabba och levererar alltid på utsatt tid med hög kvalitet. Dessutom har de en hög kreativ höjd och all kompetens som krävs för ett lyckat filmprojekt.”
Niklas Harging, Vd, Xtractor Interactive

2018. Film för Länsförsäkringar Bank. Ny vision skulle förmedlas internt.
Artist: Andreas Lindemark 🙂
Foto: Andreas Lindemark Cinemanord
Jag får ibland i samband med filmproduktioner också förfrågningar om att hjälpa företag med att plåta stillbild. Det är kul! Och smidigt för kunden. 🙂 Här “Bygg-Matte”, kampanj för produkten Arena, kund Alfort.
PRmaterial för teaterföreställningen The Dumb Waiter. Foto: Andreas Lindemark

Har du en strategi för rörligt? Är du i behov av att ta fram film?

Behöver du komma i kontakt med en erfaren filmare?

Kontakta mig idag så bokar vi ett möte.

E-mail: andreas.lindemark@cinemanord.com
Phone: +46708681975